VETÉLKEDŐ FELHÍVÁS

ITTHON EURÓPÁBAN - FELHÍVÁS

Középiskolák, iskolai osztályok, települések diákcsapatainak és diákönkormányzatainak jelentkezését várjuk az „Itthon, Európában” európai uniós témájú kreatív vetélkedőre

A Civilek Szövetsége Egyesület Diákszolgálata és a hollandiai Hungarian Civil Union Alapítvány a 2023/24-es tanévben játékos vetélkedőt hirdet az Európai Unió közösségének és értékeinek megismertetése érdekében a 14—19 éves korosztály magyarországi iskolai közösségei számára.

A vetélkedő során hat témában kell majd érdekes és kreatív feladatot megoldaniuk a résztvevőknek. Többek között olyan témákban, mint az uniós állampolgárság tartalma, az oktatás sajátosságai, a környezetvédelem, a részvételiség, vagy mint az kultúrák közötti kapcsolatok és az együttműködés. 

A megszokottól eltérő diákvetélkedőre készülünk, miként a feladatok kiírásánál, úgy a megoldások során is kiemelt szerepet kap a kreativitás, az ötletesség, az együttgondolkodás, a játékosság; a tárgyi tudás mellett a készségek szerepe.

Kiemelten fontos, hogy minél nagyobb létszámú közösségek jelentkezzenek, és az értékelés során is fontos szempont, hogy miként tudnak a résztvevők csapatban gondolkodni, a csapattagok széles körét bevonni a feladatok megoldásába, mely sok esetben inkább ötletességet, játékosságot és közös gondolkodást igényel majd, mint konkrét tárgyi tudást. Bár az sem hátrány! 

A játékba tehát olyan középiskolai közösségek jelentkezését várjuk, akik nyitottak a kreatív feladatok megoldására, szeretnek csapatban, együttműködve tanulni és alkotni. 

A vetélkedő hat online fordulóból áll. Az első kérdés  2024. január 25-én jelenik meg, a feladat beadási határideje : február 16.

Díjak: A legjobb csapatokat kül- és belföldi kirándulással, valamint értékes tárgyjutalmakkal díjazzuk. Érdemes jelentkezni és jól játszani! 

A csapatok regisztrációját  március 1-ig fogadjuk, a regisztráció mellett az első és második feladat beküldésével.  Regisztrációs link:   https://forms.gle/zCnvR6xKkmLiArp4A 

Kérdésekkel forduljatok bizalommal munkatársainkhoz az alábbi elérhetőségeken: 

E-mailen: diakszolgalat@civilekszovetsege.com vagy  barbara.tonte@civilekszovetsege.com, illetve  keressétek fel weboldalunkat és/vagy Facebook oldalunkat

Szeretettel várjuk minden lelkes diák csapat jelentkezését!

Scroll to Top