CIVIL SZOLGÁLAT

CIVIL SZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT

A Civil Szolgálat helyi civil szervezetek, egy-egy ügy mentén szerveződött közösségek szakmai segítségére jött létre. Célunk az érdekfelismerés és érdekképviselet kultúrájának elterjesztése. A közösségek elméleti felkszítését ismeretek, módszerek átadása mellett szakértői közvetítéssel, tréningekkel, workshopokkal támogatjuk. Az eredményes munkát segíti digitzális szavazás szoftverünk és videocast stúdiónk. az online szavazás szoftver és a stúdió használatára, valamint a szervezet helyi stúdiójának kialakítására pályázatot írunk ki.

DIGITÁLIS SZAVAZÁS A RÉSZVÉTELISÉG ÖSZTÖNZÉSÉRE

digitális népszavazás már rövid távon is meghatározó eszköze lehet a helyi érdekérvényesítésnek. Dolgozunk egy olyan szoftver fejlesztésén és bevezetésén, amellyel az egyes társadalmi problémák, főleg helyi ügyek lakossági véleményét tudjuk felmérni. A Civilek SZövetsége által kifejlesztetett digitális szavazás szoftver alkalmas rövid határidővel, költségkímélő módon megmutatni az adott kérdésben az emberek álláspontját, A szoftver éles tesztelése jelenleg zajlik Zuglóban és Kalocsán. A tesztidőszak jelzi, hogy általános az elfordulás a közélettől. Nagyon fontos ez a visszajelzés a társadalmi ügyekben szerveződő közösségeknek, igy minden esetben mérhető számukra az ügy támogatottsága.

DIGITÁLIS SZAVAZÁS A LEGITIM KÉPVISELETHEZ

Digitális szavazó szoftverünk egyszerűen használható ügy és érdekközösségek képviselőinek legitim megválasztására. A közösség tagjai közvetlenül választhatják meg az őket képviselőket.

CIVIL TÁRSADALOMKUTATÁS

Hogyan látja a lakosság a képviseletük színvonalát, az érdekeik figyelembe vételét a helyi és országos döntéshozatal során? A Civilek Szövetsége Egyesület 2023. november közepén reprezentatív közvélemény kutatást készíttetett a 21 Kutató Központtal. Az 1200 megkérdezett válaszaiból érdekes kép rajzolódik ki. A teljes bejegyzéshez klikkelj a címsorra.

Scroll to Top