Rólunk

A Civilek Szövetségének célja, hogy projektjeivel és szolgáltatásaival mélyreható változásokat indítson el a magyarországi társadalomban. El kívánjuk érni, hogy az alacsony támogatottságú pártok túlzott jelentősége helyett a lakosság valós, érdekalapú képviselete váljon meghatározóvá. Létrehozzuk a civil kontroll és a közvetlen demokrácia korszerű intézményeit, ösztönözzük a szakmaiság, a társadalmi szolidaritás és a demokratikus döntéshozatal kultúrájának elterjedését. Mindezek érdekében társadalmi szerződések révén felépítjük a közösségek együttműködésének hálózatát, létrehozzuk a Civilek Szövetségének keretrendszerét.

Legfontosabb támogató partnerünk, a Civil Hungarian Union alapítvány céljaink elérése érdekében belföldön és külföldön támogatásokat gyűjt, azokat transzparens módon pályázati kiírásokon keresztül fordítja civil szervezetek, és saját közcélú projektjei megvalósítására, amelyekről rendszeresen nyilvánosan számot ad.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Támogató partnerünk: Hungarian Civil Union Alapítvány: www.hungariancivilunion.com

Magyar György a civilek szerepéről, a Civilek Szövetségéről a Civil Parlamentről

Magyar György: „újraélesztjük a civil parlamentet”KlikkTV | 2022. november 13. 14:57

A kérdés az, hogy a civilek segíthetik-e az ellenzéki összefogást? Egyáltalán – szükség van-e a civilekre? Többek között erről faggatta Magyar György ügyvédet Sebes György a Klikk TV Mélyvíz című műsorának kamerái előtt.

A Civilek Szövetségét olyan magánemberek és közösségek hozták létre, akik bíznak az együttműködés erejében.  

A  Civilek Szövetsége eszközöket és forrásokat biztosít helyi autonóm közösségek létrehozásához, megerősödéséhez, hálózattá szerveződéséhez, mert csak egy sokszínű és erős civil társadalomnak van esélye megküzdeni a válsággal, a megosztottsággal az elszegényedéssel és a kiszolgáltatottsággal. Csak szövetségben van esély eredményesen ellenállni.

A változás helyben kezdődik, ezért helyi szinten az ott élő emberekben rejlik a lehetőség a problémák, kihívások azonosítására és megoldására. 

Munkánkkal a helyi közösségekre, szervezetekre, az aktív állampolgárokra fókuszálunk, konkrét segítséget nyújtunk a civil közösségek szervezésben, hatékony működéshez és érdekképviseleti munkához szükséges tudás megszerzéséhez. 

Civil Szolgáltató Központunk lehetőséget teremt az azonos problémával küzdő közösségeknek az egymásra találásra, az együttműködésre, megoldások keresésre. 

Tevékenységünkkel a lakossági csoportok érdekfelismerését, részvételét a döntésekben, az egyének, csoportok közötti közös gondolkodást, a magukért és másokért való kiállást, szolidaritást igyekszünk segíteni, támogatni.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Támogató partnerünk: Hungarian Civil Union Alapítvány: www.hungariancivilunion.com

Scroll to Top