VERSENYSZABÁLYZAT

ITTHON EURÓPÁBAN - VETÉLKEDŐ SZABÁLYZAT

A Civilek Szövetsége Egyesület Diákszolgálata és a hollandiai székhelyű Hungarian Civil Union Alapítvány játékos vetélkedőt szervez a középiskolás korosztály számára. Az esemény célja a fiatalok Európai Unió iránti érdeklődésének informális és szórakoztató módon történő felkeltése, az Uniós alapértékek megismertetése, különös tekintettel a fiatalokat érintő és érdeklő kérdésekben. Úgymint az oktatás helyzete, jövője, digitalizáció, mesterséges intelligencia, fenntarthatóság és környezetvédelem, vagy az utazás.

Résztvevők köre: 

A vetélkedőre magyarországi középfokú tanintézetben tanuló, 14-19 éves korosztály nagylétszámú csoportjait, csapatait várjuk – iskolánként egy csapatot. A feladatok sokfélesége miatt ajánlott létszám 25-50 fő/csapat.

A vetélkedő meghirdetése: 2023. december 15.

Jelentkezési határidő: 2024. március 1.,

mely egyben a második feladat beküldési határideje is! A jelentkezőknek tehát az első és második feladat megoldását is be kell küldeniük. Jelentkezni a vetélkedő regisztrációs felületén lehet:  https://forms.gle/6h2nLziLZKbg9uNk6

A vetélkedő menete, lebonyolítása:  Ütemezés

1.feladat –  Téma: az EU értékei   – Feladat kiadás: január 25. – beadási határidő: február 16.

2.feladat – Téma: Kultúra, hagyományok, gasztronómia – kisorsolt országra vonatkoztatva – – Feladat kiadás: február 9. – beadási határidő:  március

3. feladat – Téma: Környezetvédelem, fenntarthatóság – Feladat kiadás: február 23. – beadási határidő:  március 18.

4. feladat – Felsőoktatás, szakképzés – kisorsolt országra vonatkoztatvaFeladat kiadása: március 7. – beadási határidő:  március 28.

5. feladat – Mesterséges intelligencia – Feladat kiadása: március 21. – beadási határidő:  április 15.

6. feladat – Téma: Közlekedés –Feladat kiadása: március 21. – beadási határidő:  április 15.

Azok a csapatok, melyek regisztrációja már eddig megtörtént, január 25-én tájékoztatót kapnak a vetélkedőről az első feladattal együtt. 

A feladatok és szükséges dokumentumok január 26-tól megjelennek weboldalunkon: https://civilekszovetsege.com/itthon-europaban/ és a játék Facebook oldalán: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555437522946

A vetélkedővel kapcsolatos segédanyagokat, információkat facebook-csoportban is megjelentetjük, ahol kérdéseket is feltehetnek a résztvevők.  Kifejezetten a csapatok egyes feladatmegoldásaival kapcsolatos kérdéseket a diakszolgalat@civilekszövetsege.com címen várjuk.

A feladatokról:

A játék hat fordulóból áll, az ütemezésben feltüntetett témák szerint.  Valamennyi feladat kiadása és a megoldások beadása online történik.

A nyitó feladatban az Unió valamennyi tagállamára vonatkozó feladatot adunk, két esetben pedig a csapatok egy részükre kisorsolt tagállamra vonatkozóan kell elkészítsék válaszukat. Három esetben a mindennapi élethez is kapcsolódó, illetve a jövőt meghatározó feladatot adunk.

A feladatok sorrendjének megváltoztatási jogát fenntartjuk.

Feladatokkal kapcsolatos egyéb információk:

A csapatok közösen megoldandó feladatokat kapnak, melyről az ütemezés szerint e-mailen részletes leírást, valamint a teljesítés igazolására munkanaplót kapnak. A munkanaplót és a feladatok teljesítésével kapcsolatos egyéb anyagokat e-mailen küldhetik be a csapatok, illetve valamennyi résztvevő csapat számára létrehozunk egy-egy Google Drive-mappát is. 

A verseny célja az Európai Unió iránti érdeklődés felkeltése, és hogy minél több csapat jusson el mind a hat feladat megoldásáig.  Ezért egy-egy feladat értékelése után – szükséges esetben – lehetőséget biztosítunk javításra, hiánypótlásra.

Díjazás: 

A legjobb csapatokat kül- és belföldi kirándulással, valamint értékes tárgyjutalmakkal díjazzuk. Az Európai Unió országainak hazai nagykövetségei különdíjakkal, a szervezők meglepetésdíjjal is készülnek.

Egyéb rendelkezések:

A verseny kiírója, egyben adatkezelő a Civilek Szövetsége Egyesület, székhelye: 1137 Budapest, Szent István körút 16. 4. em. 27. Adatkezelési szabályzat: https://civilekszovetsege.com/adatkezelesi-tajekoztato/

A versenyről további információt a  diakszolgalat@civilekszovetsege.com és a titkarsag@civilekszovetsege.com e-mail címen kaphatnak.

Budapest, 2023. december 15.

Scroll to Top