ITTHON EURÓPÁBAN – 1. FELADAT

1. FELADAT

Az Európai Unió bemutatása „személyes tapasztalatok alapján” készített videóban.

Javaslat, módszertan:
A csoport tagjai keressenek meg minél több, az Unió különböző országaiban élő/tanuló/tartózkodó magyart: személyeket, közösségeket, csoportokat. Mini interjúkban (írás, hanganyag, video) mondják el mit jelent nekik az Európai Unió, milyen értékek és előnyök jutnak eszükbe. Ugyanígy megkereshettek hazánkban élő külföldieket, különböző intézményeket, uniós központot, stb.
Fontos, hogy minél sokrétűbb tapasztalatot tudjatok bemutatni, persze érdemes az EU által deklarált „értékeket is megismerni, esetleg azok gyakorlati tapasztalatára is rákérdezni.
Saját döntésetek, hogy egy tagállamot vizsgáltok, vagy minél több tagállamra kiterjesztitek a tanulmányt.
A „válaszokat” dolgozzátok fel valamilyen kreatív formában – kisfilm, animáció, interjúfelvétel kombinálva, vagy bármi más, ami érdekes és figyelemfelkeltő lehet egy laikus néző számára – ezt kell beküldeni február 16-ig.
Készítsetek egy munkanaplót, amiben bemutatjátok, hogy melyik csoporttag mivel járult hozzá a projekthez. Az interjúk időpontjait, szereplőit, és a kommunikációs módot is vezessétek fel. A munkanapló sablonját mellékeljük, de nyugodtan kiegészíthetitek, módosíthattok rajta.
A kész anyagot, ha arra érdemesnek érzitek, helyezzétek el a közösségi médiában. A linket és az elérést is jegyezzétek fel a naplóban.
Az elbírálásnál figyelembe vesszük, hányan dolgoztak a projekten, hány embert szólítottatok meg, és hogy mennyire kreatív és érdekes az elkészített videótok.
Az elkészült videót és munkanaplót 2024. február 16. péntek, 18.00 óráig küldjétek el WeTransferrel a diakszolgalat@civilekszovetsege.com címre. ( A fájl maximálisan 2 GB lehet.)

Bármilyen kérdésetek van a feladattal kapcsolatban, írjatok nekünk, szívesen segítünk!
Elérhetőségünk: diakszolgalat@civilekszovetsege.com

Jó munkát kívánunk!

1.feladat – MUNKANAPLÓ – minta

Az iskola (osztály, egyéb közösség) neve:         

Diákvezető neve, elérhetősége

Felnőtt segítő neve, elérhetősége:

Résztvevők száma:

Résztvevők neve:

Részfeladatok megnevezése, leírása, közreműködők neve.

Mi volt a legjobb élmény, tapasztalat a feladat megoldása során; illetve m,i volt a legnagyobb probléma, nehézség.

Fotó: Karolina Grabowska – Pexels

 

 

Scroll to Top