ITTHON EURÓPÁBAN – 5.feladat: Utazás

5. feladat: Utazás - kalandozás az Unióban

A vetélkedő ötödik feladata: Talán sokan vannak, akik már eljutottak Európa egy-egy országába, mások csak tervezgetnek. Arra kérünk benneteket, hogy készítsétek el egy Uniós kaland tervét. Lehet ez egy, vagy több ország, különleges, izgalmas helyek, események, bármi. Varázsoljatok el minket egy képzeletbeli utazás tervével.

Néhány gondolat a feladat megoldásához:
Sokan szeretünk utazni. Van. aki az épített környezetet, mások a természeti látnivalókat kedvelik, sorra látogatják a történelmi helyeket, a nagy múzeumokat, vagy elutaznak egy-egy eseményre.
Bármit választhattok. Az Uniós országok számtalan lehetőséget kínálnak, végig utazhattok a Duna mellett, megnézhetitek a régi várakat, gyűjthettek fotót a legszebb kilátók látnivalóiról, bemutathatjátok a legszebb európai vasútvonalakat.
Elutazhattok, egy ünnepre – Szent Patrik napja, az írek nagy ünnepe, az idei már lezajlott, de éppen ezért könnyű összegyűjteni jellegzetes pillanatokat.
És itt vannak a népszerű sportesemények: milyen lehet megnézni Szoboszlai Dominikot élőben egy rangadón, vagy ott lenni egy magyar vonatkozású versenyen a párizsi olimpián, vagy a Németországi EB-n. Persze, ha már ott vagyunk látogassunk el mondjuk a Pergamon Múzeumba. Képzeletbeli utazásunknak csak a fantáziátok szab határt.
Fontos, hogy a terv készítésekor minél több hasznos információt gyűjtsetek össze a fiataloknak nyújtott utazási, szállás, kulturális és egyéb kedvezményekről. Valójában magatoknak és társaitoknak adtok fogódzót.

A munkafolyamatok dokumentálása érdekében kérjük, hogy most is vezessetek munkanaplót, ehhez használjátok a korábban megküldött formátumot.
A témakör bemutatását és a munkanaplót legkésőbb április 15-én 24 óráig töltsétek fel a csapat drive mappájába. Amennyiben valamelyik csapatnak gondja van , kérem keressen, hogy megoldást találjunk.

Amennyiben bármilyen kérdésetek van a feladatokkal kapcsolatban kérjetek visszahívást a 06-70-67a-3836 telefonszámon, vagy írjatok diakszolgalat@civilekszovetsege.com, illetve a barbara.tonte@civilegkszovetsege.com címre.
Kövessétek Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/itthoneuropabanvetelkedo/,

 

MUNKANAPLÓ – minta

Az iskola (osztály, egyéb közösség) neve:         

Diákvezető neve, elérhetősége

Felnőtt segítő neve, elérhetősége:

Résztvevők száma:

Résztvevők neve:

Részfeladatok megnevezése, leírása, közreműködők neve.

Mi volt a legjobb élmény, tapasztalat a feladat megoldása során; illetve m,i volt a legnagyobb probléma, nehézség.

 

 

Scroll to Top